Presse og media
Her finner du pressemeldinger fra Favn Servering.
Lanserer ny vinterfestival i Bodø
For første gang inviterer Favn Servering til Vinterfesten i Bodø – en ny mat- og drikkefestival som går av stabelen 17.–23. mars. I løpet av én uke fylles byens restauranter med smakinger, middager, kurs og sosiale sammenkomster.
Lanserer ny festival. F.v. Kjetil Linchausen (Piccadilly og Sportsbaren), Karl Inge Svendsgård (Bjørk), Lena Brøndbo (Brødrene Berbusmel), Erlend Fransplass (OHMA), Kristine Wabnig (Favn Servering), Kjetil Småge (Hundholmen Brygghus) og Fredrik Schön (Txaba). Foto: Thomas Litangen
Fra 17. til 23. mars arrangeres Vinterfesten for første gang i Bodø. I en hel uke skal byens restauranter, barer og kaféer fylles med smakinger, middager, kurs og sosiale sammenkomster.
– Vi ønsker å lage en vinterfestival som samler folk rundt gode smaker og opplevelser. Mange vet ikke hvor mye spennende som allerede skjer i Bodø innen mat og drikke, så dette er også en anledning til å vise frem konseptene vi har her i byen, sier Kristine Wabnig, salgssjef i Favn Servering.
Høydepunkter i programmet
Vinterfesten byr på arrangementer både for de som vil fordype seg i mat og drikke, og for de som bare vil komme innom for en hyggelig opplevelse. Her er noen av ukas høydepunkter:
Gjestespill med Alex Sushi (19. mars, OHMA)
En av Oslos mest anerkjente sushirestauranter tar turen til Bodø for én kveld med en eksklusiv seks-retters tastingmeny.Onsdagssmaking med Oskar Sköld: Det nye USA (19. mars, Txaba)
Oskar Sköld fra Spontan Vinbar tar oss med på en vinsmaking som viser hvordan vin fra USA har utviklet seg.Skreiaften (20. mars, Bjørk)
En syvretters meny som viser både klassiske og nye måter å tilberede sesongens mest ettertraktede råvare på.Helaften med tre-retter og viner fra Terras Gauda (21. mars, Txaba)
En smakfull introduksjon til en av Spanias mest anerkjente vinprodusenter.Champagnebrunsj med DJ Hamnes (22. mars, OHMA)
Bobler i glasset, buffet på tallerkenen og DJ HAMNES bak spakene.
Lær mer om mat og drikke
For de som ønsker å fordype seg i håndverket bak gode smaker, byr Vinterfesten også på en rekke kurs.
Sauskurs med Lars Berbusmel tar deltakerne med inn i kjøkkenets hemmeligheter og lærer bort teknikkene bak smaksrike sauser. Bakekurs med Ola Berbusmel gir en praktisk innføring i surdeigsbaking, fra elting og forming til steking i steinovn.
For ølinteresserte blir det en egen kveld med Bådin og Erlann Eldorsen på Hundholmen Brygghus, hvor de tar et dypdykk i bryggeprosessen, råvarer og ulike ølstiler. I tillegg blir det en guidet smaking og introduksjon til grappaens verden.
– Vi ser at interessen for mat og drikke stadig vokser, og det er mange som har lyst til å lære mer, enten det er om vin, øl, surdeig eller saus. Kursene våre er lagt opp for å være både lærerike og sosiale, sier Kristine Wabnig.
En festival for hele Bodø
I tillegg til hovedarrangementene blir det en rekke mindre eventer gjennom uka, blant annet Torsdagsdruen takeover med Spontan, Afterwork Jazz på Piccadilly, Byfolk, Vinquiz med Fredrik Schön, Skål & Snacks på Bjørk og Østers & Champagne på Hundholmen Brygghus.
Noen kvelder krever billett, mens andre er drop-in, og målgruppen spenner fra mat- og vinentusiaster til de som bare vil ha en sosial kveld med gode smaker.
Vinterfesten i Bodø er også en festival for de yngste. Søndag avsluttes uka med Barnas Restaurant på OHMA, der barna får sin egen tre-retters meny og en restaurantopplevelse skreddersydd for dem.
– Vi ser for oss at Vinterfesten på sikt blir et arrangement som hele byen kan være med på, ikke bare restauranter og barer, men også hoteller, shopping og kultur. Bodø har et enormt potensial for en festival som dette, og vi håper at vi i årene fremover kan skape en tradisjon som vokser og involverer enda flere aktører, sier Kristine Wabnig.
Vinterfesten 2025
Når: 17.–23. mars 2025
Hva: Vinterfesten er en ny mat- og drikkefestival i Bodø, arrangert av Favn Servering. Gjennom én uke settes det opp middager, vinsmakinger, kurs og sosiale eventer på ulike steder i byen.
Om arrangøren: Favn Servering står bak Bjørk, OHMA, Txaba, Hundholmen Brygghus, Brødrene Berbusmel, Piccadilly og Sportsbaren.
Kontakt:
Kristine Wabnig
Salgssjef
+47 906 33 065
kristine@favnservering.no
Brødrene Berbusmel åpner avdeling på Koch
Brødrene Berbusmel utvider sitt tilbud og åpner en ny avdeling på Koch kjøpesenter lørdag 18. januar.
Brødrene Berbusmel utvider – åpner ny avdeling på Koch kjøpesenter.
Lørdag 18. januar åpner Brødrene Berbusmel en ny avdeling på Koch kjøpesenter. Med dette utvider det populære bakeriet sitt tilbud til et større publikum, samtidig som de viderefører sitt fokus på håndverk, kvalitet og gode råvarer.
– Vi ønsker å gjøre det enklere for folk å få tilgang til våre produkter, enten de er på farten eller vil ta seg en pause fra shoppingen. Med den nye filialen kan vi tilby et utvalg av våre mest populære produkter midt i byens handelssentrum, sier Lena Brøndbo, daglig leder hos Brødrene Berbusmel.
Den nye avdelingen er en videreføring av Berbusmels filosofi om å skape ekte håndverksopplevelser.
– Brødrene Berbusmel har etablert seg som et sterkt navn i byen, og vi ser et stort potensial for å nå enda flere med denne etableringen. Koch er en viktig møteplass i byen, og vi tror dette blir et godt tilskudd til kjøpesenteret, sier Erik Tostrup, forretningsutvikler i Favn Servering.
Alle detaljer finpusses i disse dager, og Brødrene Berbusmel ser frem til å ønske både gamle og nye kunder velkommen når dørene åpner lørdag 18. januar kl. 09:00.