Slik lager du sataysaus à la Ohma
Er du glad i asiatisk mat? Liker du smaken av peanøtter? Da kommer du sannsynligvis til å elske sataysaus. Denne indonesiske streetfood-favoritten har kremete konsistens, er akkurat passe sterk, og det beste av alt: den er kjapp og enkel å lage.
Peanøttsaus, sataysaus, bumbu kacang, sambal kacang eller pecel – kjært barn har mange navn. Denne peanøttbaserte sausen kommer opprinnelig fra Indonesia, men er på grunn av sitt allsidige bruksområde populær på kjøkken over hele verden. Bruk den i gryter og wok, som dipp, med nudler, på grillmat, og som vi gjør det på Ohma; på kyllingspyd.
Ingredienser:
• 150 gram peanøttsmør, grov type
• 1 ts honning
• 1 ss soyasaus
• 1 ss finhakket ingefær
• 1-3 ss rød currypasta. Smak til etter hvor sterk du vil ha sausen.
• 1,5 dl kokosmelk
• Saften fra en halv lime
Verdt å merke seg: Currypasta kan være alt fra mild til veldig sterk. Det er derfor viktig at man smaker seg frem. Currypastaen som selges i dagligvarebutikker er ofte av den milde typen. Ønsker du en med mer «kick», kan vi anbefale å ta turen innom en importbutikk for å handle.

Fremgangsmåte

Steg 1: Mål opp ingrediensene. Finhakk ingefær, og ha bitene over i en bolle.

Steg 2: Tilsett peanøttsmør og rød currypasta, og rør godt. Ha i soyasaus, honning og kokosmelk. Bland sammen.

Steg 3: Ha blandingen over i en kasserolle, og kok opp under omrøring. La sausen putre til den har fått en passe tykk konsistent, ca. 5 minutter.

Steg 4: Ta kasserollen av platen, og smak til med limesaft. Sausen er nå klar til bruk. Bon Appétit!
Frister det med en smak? Reserver et bord hos oss, eller bestill retten som take away!