Sopp, rotgrønnsaker, nøtter og epler - høstens smaker har inntatt Larsen Mat & Vinbar.
Ny årstid betyr ny meny! I månedene fremover kan vi friste med flere nye, høstlige småretter på Larsen Mat & Vinbar – perfekt å nyte i godt lag, mens høststormene herjer utenfor vinduene.

Wagyubiff brioche
Med Cognacmayo og italiensk trøffel.

Andebryst
Med nøttecrust, Madeira-saus og eple.
Ja, du leste riktig – i høst kan vi friste med det som av mange regnes for å være verdens beste biffkjøtt. Wagyu er så marmorert og så mørt at det kjennes som om det smelter i munnen. Serveres på smørstekt Brioche, med en redusert Cognac-mayo og skivet italiensk trøffel.
Andrebrystet langtidsbakes på lav temperatur slik at kjøttet holder seg saftig. Før servering stekes kjøttet kjapt og rulles i en knasende nøttecrust. Serveres med høstens epler og Madeira-saus.

Pannestekt kveite
Med hylleblomst-beurré blanc, kålrot, chiafrø og rogn.

Tartar av okse
Med briochekrutonger, trøffelmayo, friske urter og sopp.

Gnocchi og sopp
Med taleggio, eggeplomme og persille.

Ceviche
Med kveite, søtpotet, mango, korriander og sitrus.
Gnocchi har vært fast inventar på vår meny helt siden vi åpnet i 2019. Retten stammer fra Italia, og italienerne ser på gnocchi litt sånn som vi ser på kjøttkaker – som skikkelig husmannskost. De myke potetputene serveres med taleggio, eggeplomme, persille og lokalplukket sopp.
Ceviche! Kokkene våre har tatt utgangspunkt i den klassiske peruanske oppskriften, og deretter satt sitt personlige preg på denne fargeeksplosjonen av en rett. Rå kveite syrebades slik at fisken får et kokt utseende, men fortsatt beholder den friske, rå smaken. Toppes med sprø chips av søtpotet for å tilføre ekstra crunch.

Grillet blomkål og trøffel
Med tomat, sjalottløk og mandler.

Hvit sjoklademousse
Blåbær, hasselnøtter og marengs.
Lokaldyrket blomkål i ulike farger grillet i vår Josper-grill. Sausen er i grunnen en klassisk Hollandaise, men kokkene våre har gjort en vri, og laget basen på tomat. Fritert grønnkål og salte mandler er tilsatt for sprøhetens skyld. Retten toppes med revet italiensk sommertrøffel.
Desserten med hvit sjokolademousse er akkurat den søte avslutningen du trenger på et godt høstmåltid. Blåbær, hasselnøtter og marengs i skjønn forening.
For den beste opplevelsen anbefaler vi å kjøre en helaften med vår «Partypakke». Denne smaksmenyen har seks serveringer, og består av kveldens utvalgte småretter. En perfekt måte å smake seg gjennom det beste fra menyen.
Velkommen innom for en smak!