Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Vi kan dele informasjon om hvordan du bruker våre sider med våre utvalgte annonsører og analytikere, slik at vi kan levere relevant og personlig annonsering. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på «godta», samtykker du i bruken av slike teknologier.

Book et bord
Favn Logo
Favn Logo
  • Ut å spise
  • Kjøp gavekort
  • Selskap & catering
  • Nyheter & inspirasjon
  • Dette er Favn
  • Jobb hos oss
  • Kontakt oss
  • Hva skjer?
Skip to content
Oppskrift: kanelboller

Slik baker du kanelboller à la Berbusmel

Vi elsker kanelboller – og det vet vi at gjestene våre også gjør! Denne deilige gjærbaksten er nemlig en av våre bestselgere i kafeen, og en storfavoritt blant både store og små. Her er Ola Berbusmels oppskrift på verdens beste og luftigste kanelboller.

Denne oppskriften gir ca. 30 kanelboller.

Ingredienser, bolledeig:

• 2 kg hvetemel
• 300 g sukker
• 30 g salt
• 15 g kardemomme
• 100 g gjær
• 3 stk egg
• 4,5 dl vann
• 4,5 dl melk
• 200 g kaldt smør i terninger

Bland alle ingredienser utenom smør og elt i 10 minutter på lav hastighet. Tilsett litt smør i gangen mens du elter. Når alt smør er i deigen, elter du i 10 minutter til. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen hvile i 45 minutter.

Lag en sukker- og kanelblanding. På Berbusmel blander vi etter forholdene 1:10, så i denne oppskriften bør 50g kanel og 500g være en passe mengde.

Legg deigen på melet benk, press den ut forsiktig, og form til en firkant. Deretter kjevler du ut deigen slik at den får en jevn tykkelse. Prøv å behold den firkantede formen. Smør et tynt lag med mykt smør over hele flaten, og strø over sukkerblandingen. Stryk over med håndflaten, slik at blandingen sitter fast i smøret.

Ta tak i den øverste kanten av deigen, og brett halvveis over, til midten. Kost av overflødig mel. Deretter tar du den nederste delen av deigen, og bretter denne over den delen du brettet først. Ta kjevlen og kjevle i lengden, slik at lagene setter seg. Dra litt i lengden, slik at deigen blir jevn.

Del deigen i lange remser. Vi veier emnene for å ha jevn størrelse på bollene. Våre er ca. 120g. Snurr remsene, og knyt sammen.

Sett bollene til heving til de er nesten dobbel størrelse.Pensle bollene med egg eller melk, og strø litt sukker på før steking. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 8-12 minutter, over- og undervarme. De skal være gylden både over og under.

Så er det bare å nyte duften og smaken av deilige, ferske kanelboller! Dersom du (mot formodning) ikke skulle klare å spise alle, egner bollene seg godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Har du noen spørsmål om kanelboller eller annen bakst? Ta turen innom bakeriet og spør etter Ola – han er raus med gode tips!

Andre artikler

Lutefisksesong på Bjørk og Hundholmen

Les mer

Høstvibber på Larsen Mat & Vinbar

Les mer

Lærlingportrett: Christin Phumphuang

Les mer
Favn Logo

Storgata 8, 8005 Bodø

75 52 40 40

post@favnservering.no

Online booking

Motta nyheter, inspirasjon og tilbud fra oss på mail ved å abonnere på vårt nyhetsbrev

Følg oss på sosiale medier

Logo Facebook Logo Instagram

Våre serveringssteder

Bjørk Restaurant Ohma Asian Cooking Larsen Mat & Vinbar Brødrene Berbusmel Sportsbaren Hundholmen Brygghus Piccadilly