Kalenderen viser november, og årets julebordsesong nærmer seg med stormskritt. I år blir det ekstra stas å samle familie, kolleger og venner til førjulskos, med god mat, tente lys og lun atmosfære. På Ohma gleder vi oss til å ta i mot både små og store grupper som ønsker seg et hyggelig og utradisjonelt juleselskap – med asiatisk vri!
November og desember er en deilig tid for folk som elsker tradisjonell julemat. Et kjapt Googlesøk kan fortelle oss at hele 81 prosent av alle nordmenn spiser ribbe tre ganger eller oftere i løpet av desember, og at så mange som 73 prosent spiser pinnekjøtt like ofte. Av egen erfaring vet vi at det gjerne kan bli litt vel mye av det gode – og da er asiatisk mat det perfekte avbrekk.
Asiatisk mat er nemlig som skapt for å deles – og passer derfor veldig godt som selskapsmat. Å dele flere retter blant gjestene på bordet er en hyggelig, sosial og uformell måte å spise på, og en utmerket mulighet for å oppleve mange ulike retter og spennende smaker. Vi skreddersyr gjerne menyer som passer akkurat deg og ditt selskap, men hvis du ønsker litt inspirasjon, kan du ta en titt på vår populære smaksmeny, «Smaken av Ohma»:
Smaken av Ohma
En smaksmeny sammensatt av våre anbefalinger, perfekt å dele mellom seg. Maten serveres i flere omganger, og avsluttes med en deilig dessert.
Crispy salmon maki
En av våre bestselgende makiruller, bestående av laks, avokado, agurk, jalapeños majones, chili flakes.
Dumplings
Asiatiske dumplings fylt med svin, reker og karamellisert kokos-saus.
Fritert kylling i Kabayaki-saus
Kyllingklubber fritert i Kabayaki – en søt, japansk glace med mye smak. Toppes med sesamfrø og koriander.
Tom Yum-suppe
En smaksrik, thailandsk suppe med litt ekstra spice. Serveres med revet kyllingbryst, østerssopp, vårløk og koriander.
Kyllingspyd
Saftige, marinerte kyllingspyd, servert med kremet peanøttsaus.
Cripsy duck
En av våre absolutt bestselgende hovedretter. Sprøstekt and, servert med pannekaker, grønnsaker og hoisin-saus.
Ananas, sjokolade, kokos
Som avslutning på et deilig måltid, serveres mørk sjokoladekake med bakt ananas og kokos-iskrem.
Dersom du ønsker en litt mindre meny, er Ohmas 3-retter et godt alternativ. Her serveres først dumplings med svin, reker og karamellisert kokos-saus. Deretter velger du mellom to hovedretter: Crispy duck eller Tom Yum-suppe. Til slutt serveres det ostekake med pasjonsfrukt, limebladkrem og iskrem av Yuzu-kesam.
Ønsker du å arrangere julebord eller annet selskap hos oss på Ohma? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale – vi hjelper deg gjerne å skreddersy et opplegg som passer for deg!