En smak av sommer på Hundholmen Brygghus
Hundholmens sommermeny er endelig på plass! Noen av klassikerne er med oss videre, men de fleste av rettene på både à la carte-, pub- og lunsjmenyen er ny. Som alltid består menyene av en god miks av norsk tradisjonsmat og internasjonale retter, alle laget på sesongens beste råvarer. Gjør dere klar for en smak av sommer!

Fritert Asparges fra Hvasser – serveres med nori, hollandaise, butare og granskudd.

Skalldyrsuppe med kokos og green curry – serveres med agurk- og butaresalat og dagens fisk.
«I fjor sommer var jeg på et foredrag med den anerkjente kokken Nikolas Carlsen om bruk av tang og tare i mat. Jeg ble helt frelst av både ideen og smakene, og ønsket å teste det ut vår meny. Resultatet ble en rett med fritert norsk asparges, servert med granskudd og syltet butare. For meg representerer denne retten det beste fra både havet, skogen og åkeren.»
– Tony Andrè Johnsen, kjøkkensjef

Confitert klippfisk fra Taste Of North – serveres med tomatcassoulet av småtomater, hvite bønner, ‘Nduja, kremet spinatsaus, fritert tørrfiskskinn og friske urter.

Grillet kjeribs – serveres med kålsalat, BBQ-saus og potetsalat.

Grillet hval fra Lofothval – serveres med pak choy, kongeøstersopp, fritert potet med hvitløk og koriander og peppersaus.

Grillet entrecôte – serveres med hollandaise med grønn Hoffsaus, asparges, norske småpoter og grillet sommerkål med hasselnøtt- og basilikumvinaigrette.
«I min barndom var grilling av hvalkjøtt et av sommerens høydepunkt, og det var derfor et naturlig valg for meg å ha en hvalkjøttrett på Hundholmens sommermeny. Jeg har alltid vært glad i smaker fra det asiatiske kjøkken, og synes de gjør seg utrolig godt med hval. Vi har derfor valgt å gå for en tung, soyabasert peppersaus med chili, ingefær og szechuanpepper, friterte poteter, pak choi og kongeøsterssopp. En fantastisk deilig rett, synes vi!»
– Tony Andrè Johnsen, kjøkkensjef

Klippfish & chips – serveres med sitronbåter og grønn Hoffsaus-majones.

Sildesmørbrød – serveres med kryddersild, potetsalat og gribische på grillet brød.

Salat med reker – serveres med avokadokrem, sitronmajones, krutonger, mango og fermentert rødløk.

Bakt blomkål med sesam – serveres med sommerkål, østerssopp, hasselnøttvinaigrette og reddiksalat.

Kefir- og limepannacotta – serveres med norske jordbær, pepperot og sprø havreflak.

Rabarbra og pistasjnøtter – serveres med myk pistasjbunn, rabarbra og kesam-is.
«Da vi planla årets sommermeny, var lime, jordbær, syrlig kefir og pepperrot en smakskombinasjon vi ønsket å ha med. Pepperrot har en svært karakteristisk og fremtredende smak, så det ble en liten utfordring å finne riktig «plass» til den i retten. Resultatet ble en kefir- og limepannacotta toppet med jordbær og hvit sjokolade og pepperrot-malto. Dette er norsk sommer i en dessertskål!»
– Mathias Kistrand, Sous Chef
Noe som fristet? Sjekk ut hele menyen og reserver et bord her!