Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Vi kan dele informasjon om hvordan du bruker våre sider med våre utvalgte annonsører og analytikere, slik at vi kan levere relevant og personlig annonsering. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på «godta», samtykker du i bruken av slike teknologier.

Book et bord
Favn Logo
Favn Logo
  • Ut å spise
  • Kjøp gavekort
  • Selskap & catering
  • Nyheter & inspirasjon
  • Dette er Favn
  • Jobb hos oss
  • Kontakt oss
  • Hva skjer?
Skip to content

Fredrik anbefaler: fem gode viner til sommermaten

Endelig er den her: sommeren! Etter en lang, mørk korona-vinter preget av restriksjoner og nedstengninger, føles det nesten for godt til å være sant – men nå kan vi altså glede oss over stigende temperaturer, og synkende smittetall. Flere har allerede tjuvstartet på grillsesongen og begynt planleggingen av årets hageselskap, og hva passer vel da bedre enn noen sommerlige vinanbefalinger fra vår eminente sommelier Fredrik? Kjør tips!

Vinene vi drikker gjenspeiler årstidene like tydelig som maten vi spiser. På høsten er det krydrede, kraftige smaker som gjelder, og på vinteren finner du dufter av svisker og stekt sopp både på tallerken og i glasset. På våren byttes de tunge vinene ut med de syredrevne, og på sommeren er det friskhet og fruktighet som står i fokus.

Å kombinere riktig vin til riktig mat er med andre ord ikke rakettforskning. Nøkkelen til suksess er å tenke gjennom hvordan maten du skal servere kommer til å oppleves i munnen, og velge vin deretter. Skal man spise noe friskt og syrlig, for eksempel en crispy skalldyrsalat, bør også vinen være frisk og syrlig. En annen tommelfingerregel er at mat og drikke som kommer fra samme sted ofte går godt sammen. Ta Argentina som et eksempel: argentinerne er det folket i verden som spiser mest storfekjøtt, og 80% av vindruene som plantes i landet er av typen malbec. Skal du ha storfe på grillen i sommer, er en god malbec-vin dermed en stålsikker pairing.

Fortsatt litt i villrede? Her er fem av Fredriks favoritter til sommermaten:

Villa Wolf Pinot Noir Rosè

En lys rosèvin med friske og syrlige smaker av sommerens bær. Har et høyt innhold av syre som «renser» munnen og gjør deg klar til neste glass. Passer til friske sommersalater, lyst kjøtt og grillet skalldyr.

Pierre Peters Grand Cru Brut Champagne

Mye champagne for pengene! Smaker av gjærbakst, grønt eple og sitrus. Perfekt til grillet lyst kjøtt og fisk.

Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Erste Lage

En Riesling fra Leitz i Rheingau. Tysklands svar på Premier Cru. Smaker av tropisk frukt og krydder, og er et sikkerstikk til rekeaften.

Sobrero Langhe Nebbiolo

En syrlig og frisk rødvin med tanniner som sparker i fra. Den ultimate pizza-vinen!

Weiner Malbec 2010

Malbec fra Mendoza i Argentina. Smak av modne, røde bær og krydder, et hint av røyk. Passer til grillspyd med miks av storfekjøtt og friske grønnsaker.

Andre artikler

Lutefisksesong på Bjørk og Hundholmen

Les mer

Fysen på take away? Se hit!

Les mer

Slik baker du verdens beste kanelboller

Les mer
Favn Logo

Storgata 8, 8005 Bodø

75 52 40 40

post@favnservering.no

Online booking

Motta nyheter, inspirasjon og tilbud fra oss på mail ved å abonnere på vårt nyhetsbrev

Følg oss på sosiale medier

Logo Facebook Logo Instagram

Våre serveringssteder

Bjørk Restaurant Ohma Asian Cooking Larsen Mat & Vinbar Brødrene Berbusmel Sportsbaren Hundholmen Brygghus Piccadilly