Christin Phumphuang har alltid vist at hun ville jobbe på et kjøkken. Etter to år på skolebenken på restaurant- og matfag ved Bodø Videregående, startet hun som lærling hos Brødrene Berbusmel. Bli bedre kjent med jenta som har forsynt sultne Bodøværinger med utallige surdeigsbrød, pizzabunner, burgerbrød, kanelsnurrer og solboller i dette lærlingportrettet.
Hvorfor valgte du å gå restaurant- og matfag? Har du alltid hatt en interesse for baking?
– Da jeg var barn, jobbet faren min på et kjøkken. Jeg visste tidlig at jeg ønsket å gjøre det samme som han. Da jeg startet på restaurant- og matfag, fikk jeg særlig mye skryt for bakverkene mine. Dette ga meg en voksende interesse for bakerfaget, og jeg valgte å spesialisere meg innen det.
Da tiden var inne for å søke lærlingplass, var Christin inne på tanken på å ta et pauseår. Men da det tikket inn en mail fra lærlingkontoret om at det skulle åpnes et nytt bakeri i Bodø – nemlig Brødrene Berbusmel, – valgte hun å sende inn en søknad likevel. Det har hun ikke angret på.
– Jeg trives utrolig godt som lærling hos Brødrene Berbusmel. Arbeidsmiljøet er kjempetrivelig, og alle hjelper hverandre der det trengs. I tillegg har jeg hatt dyktige og hjelpsomme veiledere gjennom hele lærlingtiden.


I september 2021 er det to år siden bakeriet åpnet dørene for første gang, og siden Christin startet som bakerlærling. Siden den gang har hun tilegnet seg dyptgående kunnskap innen bakerfaget, og forsynt utallige kunder og besøkende med ferske kanelsnurrer, burgerbrød, pizzadeiger, boller, brød og baguetter. På spørsmål om hva hennes eget favorittbakverk er, svarer hun følgende:
– Det er nesten umulig å velge, men jeg tror det må være lyst surdeigsbrød. Nam!


Om kort tid står fagprøven for tur. Christin har øvd grundig og gått nøye gjennom læreplanen, men kjenner naturlig nok litt på nervene likevel.
– Jeg er nervøs, men jeg har forberedt meg godt, så jeg satser på at det går bra.
Hva er planen din videre?
– Jeg har foreløpig ikke bestemt meg for noe. Kanskje jeg tar fagbrev som konditor òg, når jeg først er så godt i gang.