Christian André Pettersen har tatt turen hjem til Bodø, og skal onsdag 6. april servere en 6-retters smaksmeny på Hundholmen Brygghus.
Christian fikk et tidlig innblikk i ulike matkulturer med en far som var kokk i Bodø og en mor med asiatisk opprinnelse. Han har tatt dette med seg inn i kokkekarrieren sin, og har et særpreg med en sømløst smaksblanding av øst og vest. Kokkekarrieren startet som ni-åring, på kjøkkenet med faren sin og har i dag blitt to gull i Bocuse d’Or Europe og to bronseplasser i Bocuse d’Or.


Hvordan blir det å komme hjem til Bodø og holde et gjestespill på Hundholmen Brygghus?
-Det blir veldig kjekt å komme hjem til Bodø å lage mat til nære og kjære. Og ikke minst få lov å kokkelere på kjøkkenet med min gode venn Simon og det gode teamet der.
Hva er det kuleste du har opplevd i din karriere?
-Det må nok være reisen min mot Bocuse d’Or som jeg har drømt om siden jeg var 9 år. Også synes jeg nok det var utrolig kult å komme i Forbes Magazine i 2017.
Hva er dine topp 3 spisesteder?
Frantzen i Stockholm
Inua i Japan
Nahm i Bangkok eller Red House seafood i Singapore
Hva lager du mest av hjemme på ditt eget kjøkken?
-Det varierer veldig på sesong og humør, men en asiatisk taco variant pleier aldri å slå feil.
Nå som våren nærmer seg, hva er dine favoritt råvarer for sesongen?
-Våren er nok kanskje en av mine favoritt sesonger. Da er det mye som spirer og gror, men asparges fra Hvasser gård er nok en av favorittene.
Hva er dine mål for 2022?
-Det er mange delmål for det store målet, og slikt tar tid.
Hva er din største inspirasjon som kokk?
-Det å kunne treffe så mange mennesker og kulturer.
Hva er ditt favoritt reisemål?
-Det varierer litt på hvilken mening det er med reisen men liker veldig godt Thailand, Japan og Italia
Hva er din beste smaksopplevelse?
– Min beste smaksopplevelse må være på restaurant Inua i Japan.
Hva er ditt neste prosjekt?
-Time will show.
